Meny Stäng

Konsultgruppen Tecnicon firar tio år

Hög teknisk kompetens, professionalism och samarbete – det har varit ledord för Tecnicon sedan starten. Nu firar konsultgruppen tio år med en fjällresa, och blickar framåt mot nya utmaningar.

I år är det tio år sedan konsultgruppen Tecnicon grundades i Örnsköldsvik. Redan från starten var tanken att erbjuda professionella tekniska konsulttjänster inom bygg och vvs, med personlig service och hög kvalitet hela vägen genom varje projekt. Den tanken är lika relevant idag som den var då.

Konsultgruppen Tecnicon består av två företag: Tecnicon Bygg-Konsult AB och Tecnicon VVS-Konsult AB. Tecnicon VVS-Konsult grundades av Stefan Järvi och Jonny Lideskog, som började arbeta tillsammans 2003 och startade eget fem år senare. Tecnicon Bygg-Konsult bildades av bland annat Mikael Ödmark och Andreas Jonsson 2011 och samma år grundades även konsultgruppen Tecnicon.
– Vi kände att det saknades en lokalt ägd konsultgrupp som erbjöd en helhetslösning för kunderna, säger Stefan Järvi.

Tecnicon VVS-Konsult arbetar med projektering, besiktning, energi och sprinkler medan Tecnicon Bygg-Konsult fokuserar på projektering, besiktning, projektledning och brandprojektering. Idag delar de tjugo medarbetarna i gruppen kontor och samarbetar ofta.
– Saker blir oftast bättre när man gör det tillsammans. Vår styrka ligger i att vi har flera teknikdiscipliner under samma tak och korta beslutsvägar, säger Mikael Ödmark.

Under de senaste tio åren har Tecnicon blivit ett naturligt val för många beställare av konsulttjänster i Örnsköldsvik med omnejd. Det har visat sig i form av nomineringar till både årets företagare i Örnsköldsvik och DI Gasell, men kanske framförallt genom de olika typer av projekt konsultgruppen varit involverad i. Nya skolor, förskolor och vårdboenden. Brandstationen i Örnsköldsvik. Flera utbyggnadsprojekt åt Polarbröd – alltid en utmaning då allt ska byggas samtidigt som verksamheten är i drift. Projektledning och vvs-projektering av Oskargallerian. Och så Slangtornet, den spektakulära privatbostaden i den gamla brandstationen vid Örnsköldsviks norra infart.
– Vi är väldigt glada att vi fått arbete med så pass spännande, varierande och tekniskt komplicerade uppdrag, säger Andreas Jonsson.

Nu planerar Tecnicon för ett fördjupat samarbete med befintliga kunder och att växa inom nya områden där det finns en efterfrågan på konsultgruppens kunskap och tjänster. Bolagen i gruppen har haft en stabil tillväxt och delägarna hymlar inte med att man gärna blir ännu fler så länge efterfrågan håller i sig.
– Att vi hittar medarbetare med rätt kompetens är såklart avgörande, säger Jonny Lideskog.

Jubileumsfirandet då? Jo, snart åker hela Tecnicon till Kittelfjäll. Där väntar utomhusaktiviteter, samtal och en och annan god middag, berättar Andreas Jonsson.
– Det känns overkligt att det hunnit gå tio år sedan vi startade. Vi är väldigt tacksamma för att det har gått så pass bra som det har gjort och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla Tecnicon. Men först ska vi fira ordentligt.

Fakta: Konsultgruppen Tecnicon

    • Består av: Företagen Tecnicon Bygg-Konsult AB och Tecnicon VVS-Konsult AB
    • Säte: Örnsköldsvik
    • Tjänster: Tekniska konsulttjänster inom bygg och vvs, bland annat projektering, besiktning, energi, sprinkler, projektledning och brandprojektering.
    • Antal anställda: 18

Publicerad 10 november 2021